Foredrag

Vil I diskutere, hvordan medierevolutionerne ændrer dagligliv og samfund?

Jacob Mollerups rige erfaringer som foredragsholder rækker fra foreninger og uddannelsessteder til netværksgrupper og konferencer i ind- og udland. Hvert foredrag er nøje tilpasset målgruppe og aktualitet.  Det seneste par år har mange foredrag handlet om DR-kritik, medierevolutioner og nye medieetiske udfordringer.

Blandt de aktuelle tilbud er:

  • Manipulation eller godt tv? Historierne bag ti omstridte DR-udsendelser. Med afsæt i klip og konkrete historier. Et debatskabende oplæg til en forsamling af aktive og kritiske mediebrugere.
  • Hvorfor har vi så mange skandaler, der omtales massivt i medierne? Der rapporteres om flere ”sager” end nogensinde før. Hvorfor? Overdriver medierne? Går de i selvsving? Hvordan er mekanismerne? Takket være et stort katalog af stærke eksempler, kan dette foredrag leveres i en række forskellige udgaver – til de alment interesserede eller målrettet bestemte faggrupper eller aktører.
  • Hvilke medier vil I have? En tour de force gennem de store medierevolutioner og deres vidtrækkende konsekvenser? Omvæltningerne bliver kun voldsommere og de færreste professionelle aktører har en langtidsholdbar strategi.
  • Dækker medierne de store dagsordener forsvarligt? Et oplæg til debat om dækningen af klimaproblemerne, flygtningekrisen og krigene i Mellemøsten. Er der realistiske veje til at styrke dækningen og kvaliteten af debatten.